Firmu Virtuse Group zaujal čínsky trh s emisiami

Spoločnosť, ktorú v roku 2006 založil slovenský finančník Rastislav Vasilišin, sa rozhodla v Číne využiť svoje skúsenosti s obchodovaním s emisiami.

Spoločnosť Virtuse Group chce expandovať na čínskom trhu. Firma, ktorú v roku 2006 založil slovenský finančník Rastislav Vasilišin, sa rozhodla v Číne využiť svoje skúsenosti s obchodovaním s emisiami. Číňania sa po vzore Európy rozhodli bojovať proti skleníkovým plynom formou obchodovania s emisnými povolenkami. „Odkedy sme sa stabilizovali medzi piatimi hlavnými obchodníkmi s emisiami, jediný priestor na expanziu je mimo Európskej únie. Skúmame ďalšie potenciálne trhy po celom svete, avšak Čína je našou prvoradou prioritou v roku 2014,“ uviedol pre portál vEnergetike.sk výkonný riaditeľ firmy Virtuse Group Ján Fousek.

Obchodovanie s emisnými povolenkami by sa malo v Číne začať naplno od roku 2016. Spoločnosť Virtuse Group sa chce dovtedy stať najväčšou zahraničnou obchodnou spoločnosťou v oblasti emisií. „Uvedomili sme si, že môžeme významne pomôcť Číne na poli obchodovania s emisiami. Vyberieme tím lokálnych expertov, ktorý začne s obchodovaním s emisiami v tomto roku v Shenzhene,“ konštatoval Fousek. Podľa neho hlavným cieľom spoločnosti Virtuse Group je poskytnúť v čínskom Shenzhene obchodnú likviditu.

Skupina Virtuse Group je nadnárodný holding s centrálou vo švajčiarskej Ženeve. Firma sa zaoberá poradenstvom v oblasti environmentálnych, energetických a finančných služieb. Okrem obchodovania s emisiami sa taktiež zaoberá obchodovaním s energetickými komoditami. Prostredníctvom svojich dcér a regulačných rozhodnutí pôsobí na trhoch Nemecka, Rakúska, Poľska, Slovinska, Maďarska, Česka, Slovenska, Rumunska, Bulharska, Srbska, Chorvátska, Bosny a Hercegoviny, Čiernej Hory, Macedónska, Grécka a Talianska. Dnešný holding vznikol na základoch bratislavskej spoločnosti Virtuse Wealth Management, ktorú v roku 2006 založil slovenský finančník Rastislav Vasilišin.

Súvisiace články

Aktuálne správy