Slovakia Steel Mills požiada o ochranu pred veriteľmi

Vedenie minioceliarne v Strážskom sa rozhodlo dať vypracovať reštrukturalizačný plán. Dôvodom má byť okrem iného neistota spojená s predajom pohľadávky Českej exportnej banky voči spoločnosti.

Spoločnosť Slovakia Steel Mills požiada o ochranu pred veriteľmi. Vedenie spoločnosti totiž dalo vypracovať reštrukturalizačný plán, na základe ktorého minioceliareň požiada o súdnu ochranu pred veriteľmi. Informovala o tom samotná spoločnosť.

 

 

 

"Vzhľadom na vývoj spoločnosti za posledné obdobie a predlžujúce sa obdobie neistoty vyvolané predajom pohľadávky Českej exportnej banky, a. s. voči Slovakia Steel Mills a dlhotrvajúci proces sa vedenie spoločnosti rozhodlo požiadať špecializovanú právnu kanceláriu o vypracovanie reštrukturalizačného plánu,“ odôvodňuje svoje rozhodnutie manažment spoločnosti. Tá v súčasnosti pritom zamestnáva 480 ľudí.

Ďalšie informácie k svojmu rozhodnutiu vedenie spoločnosti neuviedlo. Určité problémy však Slovakia Steel Mills naznačila ešte aj v marci tohto roka, kedy jej predstavitelia tvrdili, že ich ohrozuje výpadok finančných prostriedkov zo strany štátu. Správca dane totiž na nadmernom odpočte dane z pridanej hodnoty zadržiaval spoločnosti zhruba 4 mil. eur. Šéf firmy Alexander Urban vtedy tvrdil, že spoločnosť tieto peniaze potrebuje na riadny chod prevádzky a vyplácanie miezd zamestnancov.

Spoločnosť Slovakia Steel Mills bola založená v roku 2007 a jej súčasťou je minioceliareň a valcovňa, s kapacitou 600 000 ton sochorov a 500 000 ton valcovaných produktov. Objem dodávok dosiahol v uplynulom roku hodnotu 190 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy