Volkswagen údajne znižuje produkciu áut v Rusku

Uviedol to magazín Automobilwoche, pričom neuviedol svoje zdroje

Spoločnosť Volkswagen (VW) znižuje produkciu automobilov vo svojom ruskom závode v meste Kaluga. Uviedol to magazín Automobilwoche, pričom neuviedol svoje zdroje. Magazín uviedol, že VW by mal v tomto závode tento rok vyrobiť 120 tisíc vozidiel namiesto plánovaných 150 tisíc. V závode sa vyrábajú modely Volkswagen Polo a Volkswagen Tiguan a taktiež automobily Škoda Fabia a Škoda Octavia. Spoločnosť VW odmietla správy komentovať. Automobilka však uviedla, že vzhľadom na ekonomickú situáciu na Ukrajine sa od 8. septembra závod Kaluga na 10 dní zatvorí.

"VW aj naďalej zostáva na ruskom trhu a neustále napĺňa svoj investičný program v Rusku,“ uviedla spoločnosť VW vo svojom stanovisku. Magazín Automobilwoche tiež citoval člena predstavenstva spoločnosti Opel Petra Christiana Küsperta, ktorý vyjadril obavy v súvislosti s ruským trhom vzhľadom na situáciu na Ukrajine. "Niet pochýb, že situácia na Ukrajine spôsobuje obavy. Trh sa počas posledných mesiacov významne zmenšil a ukrajinská kríza zvýšila neistotu,“ povedal Küspert.

Volkswagen podniká aj na našom trhu. Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Súvisiace články

Aktuálne správy