Bratislavská burza v skrátenom týždni mierne posilnila

Jediným bázickým titulom, ktorý si pripísal v minulom týždni zisky, boli akcie VÚB banky.

Obchodovanie na Burze cenných papierov v Bratislave bolo v uplynulom skrátenom obchodovacom týždni pokojné. Akciový index bratislavskej burzy napokon medzitýždenne posilnil o 0,54 bodu, za čo vďačí akciám VÚB banky. Väčšina titulov z bázy indexu SAX však zostala bez pohybu.

Akcie VÚB banky boli v uplynulom týždni jediným bázickým titulom, ktorý si pripísal zisky. Medzitýždenne posilnili o 2,2 % na 95 eur. Naopak, straty vykázali akcie strojárskej firmy SES Tlmače, ktorých hodnota klesla o 9,1 % na 3 eurá za kus. Hodnoty ostatných akcií z bázy indexu SAX sa nemenili. Biotika sa tak naďalej obchoduje za 29,01 eur, OTP Banka Slovenska za 1 eur, Slovnaft za 27 eur, akcie Tatry mountain resorts za 20,30 eur a akcie Best Hotel Properties za 12,29 eur.

Slovenský akciový index pritom začal minulotýždňové obchodovanie utorňajším miernym posilnením o 0,15 bodu na 206,45 bodu. Podobný vývoj zopakoval v stredu, keď pridal ďalších 0,98 bodu na 207,43 bodu. Na tejto hodnote zotrval aj vo štvrtok, aby v piatok predchádzajúce zisky skorigoval o 0,59 bodu na záverečných 206,84 bodu.

Celkový objem obchodov uzavretých na Burze cenných papierov v Bratislave v uplynulom skrátenom týždni dosiahol 159,6 mil. eur. V rámci anonymných obchodov sa zobchodovalo 1,6 mil. eur, pričom na obchody s akciami pripadlo 23,6 tis. eur. Týždeň predtým sa na bratislavskej burze zobchodovalo 210 mil. eur, anonymné obchody predstavovali 1,8 mil. eur a na obchody s akciami pripadlo 60,5 tis. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy