Developér HB Reavis vydal dlhopisy v objeme 30 miliónov eur

Developérska spoločnosť HB Reavis, pôsobiaca v segmente komerčných nehnuteľností v strednej a východnej Európe, dokončila svoju prvú emisiu dlhopisov na Slovensku získaním zdrojov vo výške 30 miliónov eur. Ako dnes firma informovala, od novembra 2013 tak na kapitálových trhoch získala viac než 63 miliónov eur.
Spoločnosť podľa vlastných slov zaznamenala o emisiu päťročných zabezpečených dlhopisov veľký záujem zo strany investorov. Viac ako dvojnásobný dopyt umožnil zníženie počiatočného cenového rozpätia na konečnú cenu stanovenú na úrovni 3,7 % nad úrokovými swapmi. Dôsledkom silného dopytu malo byť umiestnenie dlhopisov hneď po otvorení predajnej knihy. Poisťovne pritom upísali 33 % emisie, banky 32 %, klienti privátneho bankovníctva 19 % a správcovia fondov 16 %.
„Po úspešnom minuloročnom vstupe na poľský kapitálový trh je táto transakcia dôkazom dôvery investorov v obchodnú a finančnú stratégiu spoločnosti HB Reavis. Táto emisia nám umožňuje ďalšiu diverzifikáciu našich zdrojov financovania a zároveň predlžuje profil splatnosti dlhu skupiny,“ uviedol riaditeľ financovania spoločnosti Peter Pecník.
Emisiu dlhopisov manažovali Slovenská sporiteľňa (Erste Group) a Československá obchodná banka (KBC Group). Dlhopisy, ktoré vydala spoločnosť HB Reavis, budú uvedené na bratislavskú burzu cenných papierov. Majú pevný ročný kupón 4,25 % a sú splatné v auguste 2019.

Súvisiace články

Aktuálne správy