V bratislavskej Rači vyrastie obytná zóna s 30 rodinnými domami

V lokalite Záhumenice mestskej časti Bratislava – Rača pribudne obytná zóna s 30 rodinnými domami. Pozemky situované na juhovýchodných svahoch Malých Karpát, na ktorých sa v súčasnosti nachádza neobrobený vinohrad, by mali do konca roka 2016 zabezpečiť bývanie pre asi 350 ľudí. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložil investor Slovenskej agentúre životného prostredia (SAŽP).
„Riešená je obytná zóna, v ktorej je bývanie navrhované v dvojpodlažnej zástavbe blokmi radových a samostatne stojacich rodinných domov, dispozične typologických, kopírujúcich charakter zvažovania územia. Štruktúra navrhovanej zástavby odráža snahu o optimálne a racionálne rozparcelovanie územia pre rodinné domy tak, aby mali vyhovujúcu veľkosť a dobré dopravné napojenie,“ uvádza spoločnosť Atops, s. r. o., v materiáli.
Na území s rozlohou 16.087 štvorcových metrov (m2) plánuje investor postaviť 28 rodinných domov v radovej zástavbe a dva samostatne stojace domy. „Domy radovej zástavby sú kombinované rôzne do blokov radovej zástavby – dvojdom a trojdom. V každom dome sa nachádzajú tri byty. Každý byt má vlastný samostatný vstup z exteriéru alebo vlastným schodiskom. Konceptuálne sú byty riešené od dvojizbových až po päťizbové,“ spresňuje navrhovateľ. Celkovo by v nich malo nájsť strechu nad hlavou 351 osôb.
Súčasťou zámeru je aj výstavba dvojposchodového parkoviska so 191 parkovacími miestami a prislúchajúcej technickej a dopravnej infraštruktúry. Začať by sa mala v marci 2015 a jej koniec sa predpokladá na október 2016. Celkové náklady odhaduje investor na približne 30 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy