Počet žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA opäť klesol

Počet Američanov, ktorí požiadali o podporu v nezamestnanosti, zaznamenal mierny pokles a naďalej sa drží v blízkosti najnižšej úrovne za posledných sedem rokov. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Americké ministerstvo práce dnes oznámilo, že počet žiadostí o podporu v nezamestnanosti klesol za týždeň končiaci sa 23. augustom o 1000 na 298.000 potom, ako ministerstvo údaj z predchádzajúceho týždňa (skončil sa 16. augusta) revidovalo smerom nahor na 299.000. Ekonómovia oslovení agentúrou Bloomberg očakávali, že počet žiadostí za minulý týždeň mierne vzrastie na 300.000.
„Nálada vo firmách je, čo sa týka ekonomických vyhliadok, optimistickejšia,“ povedal ekonóm z HSBC Securities v New Yorku Ryan Wang, ktorý správne odhadoval výsledok počtu žiadostí za minulý týždeň. Ako dodal, zlepšovanie situácie na trhu práce zvyšuje okrem podnikateľskej aj náladu spotrebiteľov.
Aj 4-týždňový priemer žiadostí, ktorý je presnejším ukazovateľom, nakoľko nepodlieha takým výkyvom ako týždňové údaje, zaznamenal pokles. V týždni do 23. augusta klesol z 301.000 na hodnotu 299.750.

Súvisiace články

Aktuálne správy