Uniqa zvýšila zisk a potvrdila celoročný výhľad

Prevádzkový zisk rakúskej poisťovacej skupiny v druhom štvrťroku klesol o 7,7 % na 181,4 mil. eur, po započítaní jednorazového príjmu 51 mil. eur z vlaňajšieho predaja skupiny hotelov Austria bol však vyšší o 24, 7 %

Rakúska poisťovacia skupina Uniqa v druhom kvartáli zvýšila svoj prevádzkový zisk o takmer štvrtinu a potvrdila, že za celý rok 2014 očakáva jeho výrazný rast. Spoločnosť v stredu informovala, že jej zisk pred zdanením v druhom štvrťroku klesol o 7,7 % na 181,4 mil. eur. Po započítaní jednorazového príjmu 51 mil. eur z vlaňajšieho predaja skupiny hotelov Austria bol však vyšší o 24, 7 %. Generálny riaditeľ skupiny Andreas Brandstetter zopakoval, že skupina v roku 2014 smeruje k „výraznému“ nárastu zisku pred zdanením. Ten vlani predstavoval 305,6 mil. eur.

Predpísané poistné v sledovanom období Uniqa zvýšila o 2 % na 3,13 mld. eur. Kombinovaný ukazovateľ, ktorý porovnáva náklady a škodovosť s predpísaným poistným, skupina zlepšila o 1,1 percentuálneho bodu na 98,3 %. Uniqa tiež v druhom kvartáli zaúčtovala stratu 19 mil. eur z vlastníctva dlhopisov zoštátnenej banky Hypo Alpe Adria. K tomuto kroku ju prinútil zákon o zrušení časti podriadených dlhopisov banky, za ktoré ručila vláda spolkovej krajiny Korutánsko.

Na Slovensku pôsobí Uniqa poisťovňa, ktorá bola založená v roku 1990, vtedy ešte ako poisťovňa Otčina. V roku 1999 sa stala súčasťou skupiny Uniqa. Otčina sa na Uniqa poisťovňu premenovala v roku 2001 a v roku 2004 prišla fúzia s R+V poisťovňou. Je univerzálnou poisťovňou poskytujúcou široké spektrum poistných produktov v oblasti životného aj neživotného poistenia. Spoločnosť je súčasťou rakúskeho poisťovacieho koncernu Uniqa Insurance Group.

Súvisiace články

Aktuálne správy