Podielové fondy s čistými predajmi za 40,14 mil. eur

Podielové fondy dosiahli v uplynulom týždni kladné čisté predaje v objeme 40,14 mil. eur. V medzitýždennom porovnaní je to nárast o 20,21 mil. eur. Pred dvoma týždňami to boli totiž čisté predaje na úrovni 19,93 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) minulý týždeň predaje za 71,39 mil. eur a spätné nákupy v sume 31,25 mil. eur.

Z ôsmich kategórií fondov bolo v pluse šesť, v mínuse skončili dve kategórie. Najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali realitné fondy v objeme 16,98 mil. eur. Druhý najvyšší objem zaznamenali zmiešané fondy so sumou 10,7 mil. eur a tretie s výškou 9,6 mil. eur boli dlhopisové fondy. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali v minulom týždni fondy peňažného trhu, a to 1,7 mil. eur. V mínuse so sumou 205,4 tis. eur skončili aj štruktúrované fondy.

Z jednotlivých správcovských spoločností dosiahla v minulom týždni najvyššie čisté predaje vo výške 17,61 mil. eur spoločnosť Prvá penzijná. Druhý najvyšší objem, 10,38 mil. eur, evidovala spoločnosť Tatra Asset Management. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi v sume 1,36 mil. eur skončil správca PineBridge Investments Ireland Limited (ALICO Funds).

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 34. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/include_wbn/system-suborov/4991-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-34-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy