Pozitívne správy z americkej ekonomiky posunuli cenu WTI k 94 USD/barel

Cena americkej ropy zaznamenala dnes ďalší rast a posunula sa bližšie k hranici 94 USD za barel (159 litrov), keď ju podporili najmä pozitívne správy z americkej ekonomiky. Vzrástla aj cena severomorskej ropy Brent. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Ceny podporili dnešné správy z USA, keď najskôr ministerstvo obchodu informovalo, že objednávky na tovar dlhodobej spotreby vzrástli v júli o viac než 22 %, čo bol historicky najvýraznejší rast. Potiahli ho najmä objednávky na komerčné lietadlá. Následne inštitút Conference Board oznámil, že spotrebiteľská dôvera v auguste vzrástla na najvyššiu hodnotu za takmer sedem rokov.
Trhy navyše očakávajú, že americké ministerstvo energetiky oznámi v stredu pokles zásob ropy. Odhadujú, že ropné zásoby za predchádzajúci týždeň klesli o 2,5 milióna barelov.
V reakcii na tieto informácie cena WTI s dodávkou v októbri vzrástla predpoludním v New Yorku o 58 centov na 93,93 USD (71,20 eura) za barel. Na záver pondelkového obchodovania sa cena znížila o 30 centov na 93,35 USD/barel, čo bola najnižšia uzatváracia hodnota od 14. januára.
Vzrástla aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent, a to o 17 centov na 102,82 USD za barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy