Britské banky v júli poskytli menej úverov na bývanie

Banky, ktoré združuje Britská banková asociácia, v júli schválili 42 792 úverov na bývanie, pričom v júni ich bolo 43 180

Britské banky v júli schválili menej úverov na bývanie ako v júni. Britský trh s realitami totiž trochu schladili prísnejšie pravidlá pre poskytovanie hypotekárnych úverov. Prísnejšie pravidlá sa objavili v apríli. Banky, ktoré združuje Britská banková asociácia (BBA), v júli schválili 42 792 úverov na bývanie, pričom v júni ich bolo 43 180. Priemer za prvý kvartál tohto roku je 47 000.

Množstvo schválených hypoték presahuje hodnotu z júla minulého roku o 12 %. Hodnota schválených hypoték sa v júli dostala na hodnotu približne 821 mil. britských libier (GBP). To je najmenej od januára tohto roku. V apríli britský regulačný úrad FCA požiadal banky, aby začali uplatňovať prísnejšie pravidlá pri poskytovaní hypoték, ďalšie opatrenia pripravila v júni britská centrálna banka.

Tieto údaje však nezahŕňajú informácie o hypotékach, ktoré schválili stavebné združenia. Aj tie sú významnou súčasťou trhu.

Súvisiace články

Aktuálne správy