VIG dosiahla v 2. kvartáli zisk pred zdanením 139 mil. eur

Hrubé predpísané poistné rakúskej poisťovacej skupiny v sledovanom období kleslo o 3,1 % na 2,25 mld. eur

Rakúska poisťovacia skupina Vienna Insurance Group (VIG) dosiahla v druhom kvartáli zisk pred zdanením 139 mil. eur. Najväčší poisťovateľ na rozvíjajúcich sa trhoch strednej a východnej Európy o tom informoval v utorok. Hrubé predpísané poistné kleslo o 3,1 % na 2,25 mld. eur a kombinovaný ukazovateľ sa znížil na 97,9 % z úrovne 102,9 % v rovnakom kvartáli vlaňajška.

Ukazovateľ, ktorý porovnáva náklady a škodovosť s predpísaným poistným, skupina zlepšila napriek tomu, že v Taliansku pokračovala v konzervatívnej politike tvorby rezerv a na viacerých trhoch, osobitne v Rakúsku, Srbsku a Bosne a Hercegovine, čelila vysokým nárokom z poistenia živelných udalostí. Problémová rumunská divízia, kde VIG vlani odpísala 75 mil. eur, vykázala v prvom polroku zisk pred zdanením 1 mil. eur. Prevádzkový zisk by mala podľa materskej skupiny dosiahnuť aj za celý rok 2014. Pod vplyvom jednorazových položiek v Taliansku a Rumunsku zisk VIG pred zdanením vlani klesol o 37 % na 355,1 mil. eur.

Na Slovensku pôsobia tri koncernové poisťovne skupiny Vienna Insurance Group, a to Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy