Produkcia nových iPhonov6 mešká

Dodávatelia nového iPhonu6 od Apple meškajú podľa zdroja oboznámeného so záležitosťou s produkciou. Informovala o tom agentúra Reuters.
Nie je jasné, či je možné posunúť štart predaja nového telefónu, naplánovaný na september, uviedli viacerí experti pre Reuters. Otvorenou otázkou tiež zostáva, či sa nakoniec pre problémy dodávateľov na trh dostane menej kusov nového smartfónu.
Apple pozval médiá na predstavenie nových produktov na 9. septembra. Experti predpokladajú, že nový iPhone6 príde na trh v dvoch variantoch. Jeden z 12 centimetrovým displejom a druhý s približne 14 centimetrovým displejom. Aktuálne modely 5s a 5c majú displej okolo 10 centimetrov. Apple chce zväčšením displeja prilákať viac zákazníkov.
Pri produkcii ovládacieho poľa nového smartfónu sa objavili problémy, pretože sa muselo prerobiť osvetlenie displeja, uviedli dva zdroje. To v júni a čiastočne aj v júli spomalilo produkciu nových telefónov. Medzičasom sa už dodávatelia snažia dohnať stratu.
Podľa zdrojov displeje pre nový iPhone6 dodávajú Japan Display, Sharp a LG Display. Apple rovnako ako spomenuté tri firmy sa k uvedeným informáciám odmietli vyjadriť.

Súvisiace články

Aktuálne správy