Alza kúpila väčšinový podiel v spoločnosti Publero

Český internetový obchod Alza.cz kúpil väčšinový podiel v predajcovi elektronických novín a časopisov Publero. Zakladatelia Publero Petr Korytar a Jakub Kadeřábek zostávajú jej minoritnými akcionármi. Finančné podmienky transakcie Alza nezverejnila. Informoval o tom na svojej internetovej stránke český hospodársky denník E15.
„Dlho sme hľadali spôsob vstupu na trh elektronických časopisov, o ktorých budúcnosti sme presvedčení. Nakoniec sme sa rozhodli spojiť s tými najlepšími vo svojom odbore, spoločnosťou Publero,“ uviedla hovorkyňa Alza.cz Šárka Jakoubková.
Časopisy budú do niekoľkých týždňov okrem portálu Publero zaradené aj do portfólia produktov Alza.cz. Doplnia tak súčasnú ponuku digitálneho obsahu v sekcii Alza Media, ktorá zahŕňa elektronické a audio knihy, softvér, hudbu, filmy a hry.
„V raste tejto kategórie vidíme veľký potenciál, pretože elektronické časopisy sú oproti papierovým lacnejšie, ekologickejšie a prinášajú komfort pre čitateľa. Elektronické časopisy, rovnako ako ďalšie produkty v tejto kategórii, umožňujú mať stovky titulov v jednom zariadení,“ dodala Jakoubková.
Zakladatelia Publero Jakub Kadeřábek a Petr Korytar vo firme zostávajú a budú ju naďalej riadiť.
Spoločnosť Alza.cz sa zaoberá predajom výpočtovej techniky a elektroniky od roku 1994 a dlhodobo je lídrom českého internetového trhu. Vlani dosiahla tržby 11,1 miliardy korún (399,08 milióna eur) a vybavila vyše 3,3 milióna objednávok. Denná návštevnosť webových stránok www.alza.cz presahuje 200.000 užívateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy