Wall Street zvýši platy svojim bankárom o 20%

 Ľudia oboznámení s vedením bánk JPMorgan Chase & Co a Bank of America uviedli, že tieto banky Wall Streetu plánujú navýšenie platov pre tzv.

 

Ľudia oboznámení s vedením bánk JPMorgan Chase & Co a Bank of America uviedli, že tieto banky Wall Streetu plánujú navýšenie platov pre tzv. „junior“ bankárov najmenej o 20 percent. (junior banker – hrá dôležitú podpornú úlohu pri získavaní a udržiavaní zákazníkov).

Jeden človek oboznámený so plánmi včera poznamenal: „Manažéri banky JPMorgan sú odhodlaný vykonať konkurenčne navýšenie platov, v porovnaní s inými bankami, keďže sa jedná o zvýšenie platov najmenej o 20 percent u týchto menej skúsených bankárov.“

V závislosti na informáciách osoby oboznámenej s plánmi: „Junior bankári u Bank of America taktiež dostanú navýšenie platov, aspoň o 20 percent. Ďalej poznamenal, že toto navýšenie vstúpi do platnosti v roku 2015.

New York Post v stredu oznámil, že banka Goldman Sachs taktiež plánuje v budúcom roku zvýšiť odmenu pre týchto bankárov o 20 percent.

Zvýšenie platov znamená, že analytici počas ich prvého roka v práci za rok 2015 získajú zhruba 85 000 amerických dolárov, mimo ich bonusov. Analytici, ktorí sú v banke Wall Street už dlhšie, budú zarábať viac.

Agentúra Bloomberg s odvolaním sa na ľudí so znalosťou veci uviedla, že Citigroup taktiež zvažuje podobné zvýšenie platov.

Hovorca banky Goldman Sachs ihneď neodpovedal na žiadosť o komentár. JPMorgan, Bank of America a Citigroup neboli okamžite k dispozícii pre komentár mimo bežných amerických obchodovacích hodín.

Zvýšenie platov prichádza, ako úsilie o zmiernenie napätia medzi týmito mladými bankármi na Wall Street, čo sa týka ich veľkého počtu odpracovaných hodín a snahy o ich lepšiu kompenzáciu.

Zdroj: Reutres, MSNMoney

Súvisiace články

Aktuálne správy