Ruské úrady zatvorili štyri moskovské reštaurácie McDonald’s

Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) nariadil dočasné zatvorenie štyroch moskovských reštaurácií siete rýchleho občerstvenia McDonald's.

Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) nariadil dočasné zatvorenie štyroch moskovských reštaurácií siete rýchleho občerstvenia McDonald’s. Rospotrebnadzor ako dôvod uviedol porušenie hygienických predpisov. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
McDonald’s uviedol, že skúma tvrdenia ruských úradov. „Študujeme podstatu sťažností, aby sme zistili, ktoré kroky sú potrebné k čo najrýchlejšiemu otvoreniu reštaurácií,“ uvádza sa v stanovisku ruskej kancelárie McDonald’s.
Inšpektori zistili, že reštaurácie opakovane poručovali hygienické normy, uviedol Rospotrebnadzor. Medzi zatvorenými prevádzkami je aj prvý McDonald’s otvorený v Rusku 31. januára 1990, ktorý sa nachádza na Puškinovom námestí.
Správa o zatvorení reštaurácií vyvoláva obavy, že Moskva pripravuje ďalšie odvetné akcie proti západným firmám za sankcie, ktoré na krajinu uvalili USA a Európska únia v súvislosti s ukrajinskou krízou.
McDonald’s v Rusku prevádzkuje 400 pobočiek, ktoré denne obslúžia vyše 1 milión ľudí. „Najvyššou prioritou pre McDonald’s je, aby naše produkty boli kvalitné a bezpečné,“ uvádza sa v reakcii americkej spoločnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy