Dolár oproti spoločnej európskej mene posilnil

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár oproti spoločnej európskej mene posilnil,“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskych devízových trhoch v treťom odseku

LONDÝN 20. augusta (SITA, Reuters) – Dolár v stredu voči spoločnej európskej mene stúpol na najvyššiu úroveň od septembra minulého roka. Obnovil sa tak jeho rast po neistom vývoji kurzu americkej meny v úvodnej časti augusta. Dva dni, počas ktorých z USA prichádzali správy o pozitívnom vývoji trhu obytných nehnuteľností, stačili na to, aby sa americká mena opäť dostala na trajektóriu rastu. Dolár pritom podporilo aj zotavenie výnosov z amerických desaťročných štátnych cenných papierov.

Oproti euru dolár počas ranného európskeho obchodovania posilnil na 1,3275 USD/EUR. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, vzrástol na 82,118 bodu čiže najvyššie od septembra. Neskôr ustúpil na 82,081 bodu, čo znamenalo, že oproti predošlému dňu bol stále vyššie o 0,25 %. Jen voči doláru oslabil o 0,4 % na 103,33 JPY/USD.

Maďarský forint a poľský zlotý v stredu oproti spoločnej európskej mene mierne oslabili, ale česká koruna si trochu prilepšila. Forint do 15:23 SELČ oslabil o 0,13 % na 313,700 HUF/EUR a zlotý klesol o 0,01 % na 4,185 PLN/EUR. Česká koruna však posilnila o 0,09 % na 27,920 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy