Nemecké 2 ročné výnosy pod nulou

Rast nemeckých dlhopisov vo štvrtok poslal výnosy dvojročných bundov pod nulu po prvýkrát od mája 2013 a 10-ročné výnosy sa dostali na rekordné minimá. Mohla za to Európska centrálna banka, ktorá ponechala úrokové sadzby na rekordne nízkych úrovniach (0.15%), ako aj nové sankcia od Ruska pre USA a Európu.

Nemecké cenné papiere zažili rally v tomto roku a sú výkonnejšie ako akcie, po tom, ako ECB znížila sadzby pôžičiek a zaviedla stimulačné opatrenia vrátane TLTRO, aby sa pokúsila zvrátiť hrozbu deflácie. Aktuálne rastú aj dlhopisy Rakúska a Fínska, pretože investori hľadajú bezpečné útočisko po tom, čo Rusko hromadí vojakov pozdĺž hranice s Ukrajinou a makrodáta v Eurozóne poukazujú na spomalenie ekonomiky.

„Bude trvať ešte veľmi dlho, než ECB začne zvyšovať sadzby a tento scenár je posúvaný ešte ďalej, keďže stále vidíme nízku infláciou, slabosť v dátach a danie na Ukrajine,“ povedal Allan von Mehren, hlavný analytik Danske Bank A / S v Kodani. „Ľudia sťahujú svoje peniaze do bezpečnejších aktív. Výnosy by mohli zostať negatívne, ak sa bude situácia na Ukrajine naďalej stupňovať. „

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy