Spoločnosť Siemens predáva zdravotnícke aktíva

Spoločnosť Cerner Corp kúpi od spoločnosti Siemens divíziu IT služieb pre zdravotníctvo za 1,3 mld. USD. Akvizícia by sa podľa očakávaní mala uzavrieť v prvom štvrťroku 2015. Celá transakcia sa podľa spoločnosti Cerner uskutoční v hotovosti.

Zo stanoviska spoločnosti Siemens vyplýva, že tieto aktíva predáva, keďže v tejto oblasti nedokáže trvalo držať krok s konkurenciou. Spoločnosti Siemens toto podnikanie prináša ročné tržby vo výške približne 1,2 mld. USD a obsluhuje okolo 5 tis. klientskych zariadení vo viac ako štyridsiatich krajinách. Spoločnosť Cerner predpokladá, že transakcia zvýši jej upravený zisk na jednu akciu v budúcom roku o 15 centov.

Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí osem spoločností. Konkrétne Siemens, s. r. o. Siemens Program and System Engineering, s. r. o. Siprin, s. r. o. SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. OEZ Slovakia, spol. s r. o. BSH domácí spotřebiče, s. r. o. BSH Drives and Pumps, s. r. o. a Osram Slovakia, a. s.

(1 EUR = 1,3382 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy