Zisk Société Générale v 2. kvartáli vzrástol

Druhá najväčšia francúzska banka Société Générale zaznamenala v 2. štvrťroku nárast zisku o 7,8 %, aj keď príjmy domácej divízie maloobchodného bankovníctva klesli. No zároveň klesli aj finančné rezervy na zlé, nesplácané úvery, čo banke pomohlo dosiahnuť vyšší zisk. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Čistý zisk Société Générale sa za tri mesiace do konca júna zvýšil na 1,03 miliardy eur z 955 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. Výrazne tak prekonal odhady analytikov, ktorí očakávali, že zisk banky klesne na 852 miliónov eur.
Tržby banky sa pritom v sledovanom období znížili o 3,7 % na 5,89 miliardy eur zo 6,12 miliardy eur v 2. kvartáli 2013. Z toho tržby francúzskych filiálok klesli o 2,5 %, zatiaľ čo obrat divízie medzinárodného bankovníctva a finančných služieb stúpol o 2,1 %.
Ale aj prevádzkové náklady banky sa znížili o 1,3 % a klesli tiež provízie na zlé úvery. Okrem toho je do zisku započítaný aj jednorazový príjem vo výške 210 miliónov eur, ktorý súvisí s akvizíciou 50-% podielu v maklérskej spoločnosti Newedge.

Súvisiace články

Aktuálne správy