Zisk spoločnosti MOL prudko vzrástol

Maďarská ropná a plynárenská spoločnosť vykázala v druhom kvartáli nárast čistého zisku o 27 % na 24 mld. maďarských forintov.

Maďarská ropná a plynárenská spoločnosť MOL vykázala v druhom kvartáli nárast čistého zisku o 27 % na 24 mld. maďarských forintov (HUF). V rovnakom období minulého roka evidovala spoločnosť zisk na úrovni 18,9 mld. eur. V prvom kvartáli to bolo 20,8 mld. HUF. Jej čistý zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) však klesol o 17 % na 95 mld. HUF pre slabé výsledky v oblasti ťažby ropy a plynu. Spoločnosť o tom informovala v piatok.

MOL už skôr zverejnil očakávania, že jeho ťažba ropy v tomto roku oslabí na 91 tis. až 96 tis. barelov denne. V roku 2015 však predpokladá opätovný rast ťažby. MOL odhaduje, že jeho ťažba v budúcom roku posilní na 105 tis. až 110 tis. barelov denne a kulminovať bude v roku 2018 na úrovni 125 tis. až 135 tisíc barelov denne.

MOL je medzinárodnou integrovanou ropno-plynárenskou skupinou v strednej a východnej Európe so sídlom v Budapešti. Svoju činnosť vykonáva v Európe, na Blízkom východe, v Afrike a v krajinách Spoločenstva nezávislých štátov. Na Slovensku pôsobí maďarský MOL prostredníctvom rafinérskej spoločnosti Slovnaft, a.s.

(1 EUR = 312,96 HUF)

Súvisiace články

Aktuálne správy