Čistý zisk Sony v 1. kvartáli nečakane vyskočil takmer na 27 mld. JPY

Japonská spoločnosť Sony oznámila nečakaný, viac než 8-násobný rast kvartálneho čistého zisku, keď vyťažila z lacného jenu, ako aj z predaja niektorých aktív. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
Spoločnosť dnes oznámila, že jej zisk za 1. štvrťrok finančného roka 2014/2015, to znamená za obdobie od apríla do konca júna, dosiahol 26,8 miliardy jenov (194,68 milióna eur). Pre porovnanie, v rovnakom období predchádzajúceho finančného roka predstavoval zisk 3,1 miliardy jenov. Mimoriadne úspešný výsledok bol o to nečakanejší, že ekonómovia predpokladali stratu.
Prevádzkový zisk sa zdvojnásobil na 69,8 miliardy jenov z 35,5 miliardy jenov v 1. kvartáli finančného roka 2013/2014. Analytici očakávali prevádzkový zisk len na úrovni 16,6 miliardy jenov. Tržby vzrástli medziročne takmer o 6 % na 1,81 bilióna jenov.
Japonský výrobca elektroniky a hracích konzol si úspešne počínal najmä v kľúčovej hernej a sieťovej divízii. Tým sa mu podarilo vykompenzovať náklady spojené s reštrukturalizáciou. Okrem toho firma vyťažila tiež z predaja technologického centra v Japonsku, ako aj z predaja akcií vo výrobcovi videohier Square Enix.

Súvisiace články

Aktuálne správy