Slovenský Soitron vstupuje na britský trh

Slovenská spoločnosť Soitron Group, ktorá podniká v oblasti informačných technológií, založila 100-% dcérsku spoločnosť Soitron Ltd. so sídlom v Londýne. Po expanzii do Rumunska, Bulharska, Česka a Turecka sa tak jej pôsobenie rozrastá na šesť krajín. Vytvorením exkluzívneho obchodného zastúpenia chce Soitron využiť potenciál Londýna pre získanie nových obchodných príležitostí.
„V Soitrone považujeme Londýn za dejisko kľúčových rozhodnutí v sektore v rámci Európy. Dá sa povedať, že je východiskovým bodom pre pokrytie celého európskeho regiónu z pohľadu mnohých, najmä amerických IT spoločností. Z toho vyplýva tiež veľmi pozitívny postoj miestnych manažmentov k nearshore outsourcovaniu, čo je dané aj historickými reáliami krajiny,“ vysvetľuje Tomáš Turkovič zo spoločnosti Soitron.
Hlavnou úlohou Soitron UK je preto predaj outsourcingových služieb v oblasti IT infraštruktúry potenciálnym novým klientom. Nemenej dôležitou funkciou bude tiež upevnenie vzťahov a zintenzívnenie komunikácie s existujúcimi partnermi, ako aj zviditeľnenie značky na medzinárodnom trhu.
Rozhodnutie rozšíriť činnosť Soitronu je pritom podporené sebavedomím nadobudnutým z dlhoročnej spolupráce so spoločnosťami ako HP a AT&T v roli významného regionálneho outsourcingového partnera.
„Soitron Group je v súčasnosti aktívna v piatich krajinách strednej a východnej Európy, ako i blízkeho východu. Včasné a profesionálne riešenia v geografickej blízkosti ku koncovému zákazníkovi sú preto našou konkurenčnou výhodou,“ dodáva Turkovič.
TASR informovala Martina Hummelová zo spoločnosti Soitron.

Súvisiace články

Aktuálne správy