Slovenská firma Soitron Group expanduje do Londýna

Firma chce využiť potenciál Londýna pre získanie nových obchodných príležitostí.

Slovenská spoločnosť pôsobiaca v oblasti informačných technológií, Soitron Group, založila 100-percentnú dcérsku firmu Soitron Ltd. so sídlom v Londýne. Po expanzii do Rumunska, Bulharska, ČR a Turecka sa tak jej aktivita rozrastá na šesť krajín. Ako ďalej informovala firma, vytvorením obchodného zastúpenia chce využiť potenciál Londýna pre získanie nových obchodných príležitostí. „V Soitrone považujeme Londýn za dejisko kľúčových rozhodnutí v sektore v rámci Európy. Dá sa povedať, že je východiskovým bodom pre pokrytie celého európskeho regiónu z pohľadu mnohých, najmä amerických IT spoločností,“ vysvetlil zástupca spoločnosti Tomáš Turkovič.

Hlavnou úlohou Soitron UK bude podľa zverejnených informácií predaj outsourcingových služieb v oblasti IT infraštruktúry potenciálnym novým klientom. Nemenej dôležitou funkciou bude tiež upevnenie vzťahov a zintenzívnenie komunikácie s existujúcimi partnermi ako aj zviditeľnenie značky na medzinárodnom trhu.

Spoločnosť Soitron Group pôsobí na európskom trhu ako info-komunikačný systémový integrátor a poskytovateľ IT služieb. V roku 2013 firma zaznamenala ročný obrat nad 107 mil. eur. V Soitron Group pracuje viac ako 600 medzinárodných odborníkov, medzi ktorých patria profesionálne tímy na Slovensku, v Českej republike, Rumunsku, Turecku, Bulharsku a UK.

Súvisiace články

Aktuálne správy