Nálada spotrebiteľov v USA je najlepšia od októbra 2007

Index dôvery spotrebiteľov, ktorý zostavuje americká výskumná organizácia Conference Board, stúpol na 90,9 bodu z júnovej úrovne 86,4 bodu.

Nálada amerických spotrebiteľov v júli vzrástla na najvyššiu úroveň od októbra 2007. Index dôvery spotrebiteľov, ktorý zostavuje americká výskumná organizácia Conference Board, stúpol na 90,9 bodu z júnovej smerom nahor revidovanej úrovne 86,4 bodu. Podľa predošlých údajov bola júnová hodnota indexu 85,2 bodu. Ekonómovia oslovení agentúrou Reuters predpokladali, že index dôvery sa v júli zlepší iba mierne, a to na 85,3 bodu.

Zlepšili sa očakávania amerických spotrebiteľov aj ich hodnotenie terajšej situácie. Podindex očakávaní v júli posilnil na 92,7 bodu z júnových 86,4 bodu. Podindex odzrkadľujúci hodnotenie terajšej situácie vzrástol na 88,3 bodu z júnovej hodnoty 86,3 bodu. Hodnotenie situácie na trhu práce sa v júli oproti predošlému mesiacu nezmenilo. Podindex, ktorý znázorňuje, ako ťažko je nájsť zamestnanie, sa nezmenil a zostal na úrovni 30,7 bodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy