Skupina Orange v druhom kvartáli utŕžila 9,79 mld. eur

Zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi predstavoval bol 3,12 mld. eur, výsledky zodpovedali očakávaniam trhu

Francúzska telekomunikačná skupina Orange dosiahla v druhom kvartáli tržby 9,79 mld. eur. Zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) predstavoval 3,12 mld. eur. Výsledky, ktoré zverejnila firma v utorok, boli v súlade s očakávaniami analytikov. Skupina v druhom kvartáli pokračovala v znižovaní nákladov, keď sa jej na domácom trhu a v Poľsku podarilo zmierniť pokles tržieb. Spoločnosť, v ktorej má francúzsky štát podiel 27 %, uviedla, že znižovaním nákladov chce v roku 2014 ušetriť vyše 300 mil. eur, kým pôvodne plánovala v tomto roku dosiahnuť úspory 250 mil. eur.

Orange v druhom kvartáli vo Francúzsku ďalej expandoval v segmente širokopásmového internetu prostredníctvom pevných aj mobilných sietí. Skupina uviedla, že napriek kampani konkurenta Bouygues, ktorý znížil ceny za pripojenie k pevnému širokopásmovému internetu, na domácom trhu neevidovala úbytok klientov. Do rozvoja sietí skupina v druhom kvartáli podľa vlastných údajov investovala 1,34 mld. eur.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorý je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

Súvisiace články

Aktuálne správy