Deutsche Bank údajne chystá ďalšie škrty v nákladoch

Nemecká spoločnosť Deutsche Bank AG plánuje podľa novín Handelsblatt väčšie výdavkové škrty. Týmto spôsobom sa snaží zvýšiť svoju konkurencieschopnosť.

Nemecká spoločnosť Deutsche Bank AG plánuje väčšie výdavkové škrty. Tie by sa mali zvýšiť až o 2,5 mld. eur. Týmto spôsobom sa spoločnosť snaží zvýšiť svoju konkurencieschopnosť. Informovali o tom noviny Handelsblatt. Banka plánuje do roku 2018 usporiť od 6 mld. eur do 7 mld. eur.

Deutsche Bank však tieto správy nepotvrdila. "Máme program cielených škrtov v nákladoch vo výške 4,5 mld. eur do roku 2015,“ uviedla banka s tým, že odmietla plány ďalej komentovať. Podľa Handelsblatt sa Deutsche Bank zameria na používanie nových technológií a zavedenie lepších vnútorných procesov.

Deutsche Bank podľa Handelsblatt ďalšie prepúšťanie nechystá. Firma začala svoje reštrukturalizačný program v polovici roku 2012. Spoločnosť informovala, že v rámci investičnej divízie prepustí 1 500 pracovníkov. V marci sa objavili správy o tom, že Deutsche Bank zruší ďalších 500 pracovných miest.

Súvisiace články

Aktuálne správy