Zisk Fordu v 2. kvartáli prekonal odhady Wall Street

Americká automobilka Ford Motor v uplynulom 2. kvartáli 2014 prekonala odhady Wall Stret a dosiahla vyšší ako očakávaný zisk. Vďačí za to najmä severoamerickému a európskemu trhu, ktoré jej pomohli zmierniť vplyv slabších príjmov z Latinskej Ameriky a ázijsko-tichomorského regiónu na jej hospodárske výsledky. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews.
Čistý zisk druhej najväčšej americkej automobilky sa za tri mesiace do konca júna zvýšil na 1,3 miliardy USD (065,47 milióna eur), čo predstavuje 32 centov na akciu, z 1,23 miliardy USD, alebo 30 centov na akciu v rovnakom období roka 2013.
V tomto výsledku sú zahrnuté aj jednorazové položky, vrátane daňového preddavku vo výške 481 miliónov USD. Po vylúčení jednorazových položiek dosiahol Ford v 2. kvartáli čistý zisk 40 centov na akciu, zatiaľ čo analytici mu predpovedali zisk 36 centov/akcia.
Tržby automobilke v sledovanom období klesli na 37,4 miliardy USD z 37,9 miliardy USD. Prekonali však očakávania analytikov, ktorí predpovedali Fordu v 2. kvartáli tržby v priemere 36,16 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy