Delta Air Lines v 2. kvartáli zvýšili tržby aj zisk

Drahé letenky a vysoký dopyt po domácich aj transatlantických letoch pomohli americkým aerolíniám Delta Air Lines v 2. kvartáli k zvýšeniu tržieb aj zisku. Informovali o tom agentúry AP a DPA.
Tržby v trojmesačnom období od apríla do konca júna v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástli o 9,4 % na 10,62 miliardy USD (7,86 miliardy eur). Čistý zisk spoločnosti medziročne vyskočil o 17 % na 801 miliónov USD. Zisk upravený o jednorazové položky dosiahol 1,04 USD na akciu,, pričom analytici v priemere očakávali 1,03 USD na akciu.
Šéf Delty Richard Anderson počíta v 3. štvrťroku s ďalším zlepšením. Akcia spoločnosti v predburzovom obchodovaní posilnila viac než o 2 %.
Delta Air Lines sú prvé veľké americké aerolínie, ktoré zverejnili hospodárske výsledky za uplynulý štvrťrok. Obaja najväčší konkurenti – United Airlines a American Airlines – predložia výsledky vo štvrtok (24. 7.). V utorok (22. 7.) americké a európske letecké spoločnosti dočasne zrušili lety do Tel Avivu z dôvodu bezpečnostných obáv v súvislosti konfliktom v Pásme Gazy.

Súvisiace články

Aktuálne správy