Dôvera francúzskych podnikateľov v ekonomiku stagnuje

Dôvera francúzskych podnikateľov v druhú najväčšiu ekonomiku eurozóny sa tento mesiac nezmenila a zostala na revidovanej júnovej úrovni. Hodnota príslušného indexu sa pritom stále pohybuje pod dlhodobým priemerom. Vyplýva to z prieskumu štatistického úradu Insee, ktorého výsledky zverejnila agentúra RTTNews.
Podľa najnovších údajov index dôvery podnikateľov vo Francúzsku v júli 2014 stagnoval a zostal na júnovej úrovni 97 bodov. Štatistický úrad však júnové údaje revidoval smerom nadol, pri rýchlom odhade dosiahol index podnikateľskej dôvery minulý mesiac 98 bodov. Ekonómovia preto očakávali, že júlový index zostane na úrovni 98 bodov.
Prieskum tiež odhalil, že vyhliadky na rast priemyselnej produkcie sa mierne zlepšili a hodnota príslušného indexu v júli stúpla na -18 bodov z júnových -19 bodov. Dôvodom je zvýšenie indexu nových objednávok na -23 bodov tento mesiac z -27 bodov v júni. Na druhej strane, index zahraničných objednávok zostal na júnovej úrovni -24 bodov.
Francúzska centrálna banka odhaduje, že výkon druhej najväčšej ekonomiky eurozóny sa v 2. štvrťroku zvýšil medzikvartálne o 0,2 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy