Rast príjmov spoločnosti Apple nenaplnil očakávania

Príjmy spoločnosti Apple stúpli v treťom kvartáli hospodárskeho roka o 6 % na 37,4 mld. USD. Obchodníci na Wall Street očakávali, že príjmy spoločnosti dosiahnu približne 38 mld. USD.

Spoločnosť Apple zaznamenala pomalší rast príjmov, než sa očakávalo. Príjmy spoločnosti Apple dosiahli v treťom kvartáli hospodárskeho roka, ktorý sa skončil v júni, výšku 37,4 mld. USD. Stúpli teda o 6 %. Spoločnosť Apple o tom informovala v utorok. Obchodníci na Wall Street očakávali, že príjmy spoločnosti dosiahnu približne 38 mld. USD. Čistý zisk spoločnosti Apple vzrástol o 12,2 % na 7,75 mld. USD. To predstavuje 1,28 USD na akciu. Analytici počítali so ziskom 1,23 USD na akciu.

Firma Apple predala v sledovanom období 35,2 mil. prístrojov iPhone. Ich predaj teda medziročne stúpol o 13 %. Firme sa podľa finančného riaditeľa Lucu Maestriho darilo v Číne, kde zvýšila predaj smartfónov iPhone o 48 % a predaj počítačov Mac vzrástol o 39 %.

Tržby z predaja tabletov iPad dosiahli úroveň 13,3 mil. USD, pričom analytici počítali s tržbami vo výške viac ako 14 mil. USD.

(1 EUR = 1,3481 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy