Zisk tabakovej firmy Altria v 2. kvartáli stagnoval, nižší predaj vyrovnali ceny

Americká tabaková spoločnosť Altria Group oznámila za 2. štvrťrok tohto roka stagnáciu zisku, keď vyššie ceny pomohli vykompenzovať pokles predaja cigariet. Informovala o tom agentúra AP.
Altria, ktorá vlastní najväčšieho amerického výrobcu cigariet Philip Morris USA, uviedla, že jej čistý zisk za 2. štvrťrok dosiahol 1,26 miliardy USD (934,65 milióna eur), teda rovnakú hodnotu ako v 2. kvartáli minulého roka. Bez započítania jednorazových položiek dosiahla Altria zisk 65 centov/akcia a splnila tak odhady trhov, ktoré predpokladali zisk na tejto úrovni.
Tržby bez započítania spotrebnej dane vzrástli o 1 % na 4,57 miliardy USD. V tomto ukazovateli spoločnosť tesne zaostala za odhadmi analytikov oslovených spoločnosťou Zacks Investment Research, ktorí počítali s tržbami na úrovni 4,62 miliardy USD.
Predaj cigariet klesol o 5 %. Čo sa týka prémiovej značky Marlboro, predaj týchto cigariet klesol o necelých 5 %, no podiel tejto značky na americkom retailovom trhu vzrástol o 0,3 % na 44 %.
Spoločnosť zároveň oznámila nový program spätného odkúpenia akcií v hodnote 1 miliardy USD. Program by Altria chcela dokončiť k záveru budúceho roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy