NDS začala tendre na odborníka dozoru na mosty a geotechnika

Činnosť odborníka stavebného dozoru na mosty počas štyroch rokov má predpokladanú cenu 2,42 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Odhadované náklady na činnosť geotechnika stavebného dozoru na rovnaké obdobie je 806,4 tis. eur. NDS plánuje uzavrieť rámcové dohody maximálne s pätnástimi uchádzačmi v oboch tendroch.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na činnosť odborníka stavebného dozoru na mosty. Predpokladaná cena za poskytovanie týchto služieb počas štyroch rokov je 2,419 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Diaľničiari plánujú uzavrieť rámcovú dohodu maximálne s pätnástimi účastníkmi.

„Odborník dodávateľa bude vykonávať činnosti stavebného dozoru na mosty na častiach diela/objektoch a s nimi súvisiacich prácach podľa pridelenia hlavného stavebného dozoru,“ oznámila NDS. Predpokladaný rozsah poskytovania služieb odborníka stavebného dozoru na mosty je 69 120 hodín počas platnosti a účinnosti rámcovej dohody.

NDS začala súťaž aj na činnosť geotechnika stavebného dozoru za predpokladanú cenu 806,4 tis. eur. Rámcovú dohodu na štyri roky chcú uzatvoriť najviac s pätnástimi úspešnými uchádzačmi, ktorí vo svojej ponuke navrhnú najnižšiu hodinovú sadzbu za činnosť odborníka.

Následne pri zadávaní konkrétnej stavby, na ktorej má uchádzač vykonávať činnosť geotechnika stavebného dozoru, NDS opätovne otvorí súťaž formou elektronickej aukcie. Poskytovanie služieb geotechnika stavebného dozoru je plánované v rozsahu 23 040 hodín. Ponuky uchádzačov v oboch súťažiach sa majú otvárať 14. augusta.

Súvisiace články

Aktuálne správy