Obnova električkovej trate v Košiciach bude stáť 33 mil. eur

Modernizáciu električkovej trate v Košiciach v úseku Námestie Maratónu mieru - Staničné námestie na trať duálneho systému Integrovanej koľajovej dopravy zabezpečí slovensko-poľské združenie firiem DÚHA z Prešova a ZUE z Krakova.

Modernizácia električkovej trate v Košiciach v úseku Námestie Maratónu mieru – Staničné námestie na trať duálneho systému Integrovanej koľajovej dopravy (IKD) bude stáť vyše 33,28 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Mesto Košice vo verejnej súťaži spomedzi dvoch prijatých ponúk vybralo za dodávateľa stavby slovensko-poľské združenie firiem DÚHA, a. s. Prešov a ZUE, a. s. Krakov. Vyplýva to z výsledku tendra zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania.

Ide o prvú etapu realizácie projektu IKD v Košiciach. Predpokladaná cena prác plánovaných na štrnásť mesiacov bola takmer 33,296 mil. eur bez dane. Projekt má byť financovaný s využitím prostriedkov Európskej únie cez Operačný program Doprava. Subdodávatelia vybraného združenia by mali vykonať 21,7 % objemu prác. Mesto Košice vyhlásilo verejnú súťaž vlani v decembri a zabezpečovala ju bratislavská firma Process Management, s. r. o.

Súvisiace články

Aktuálne správy