Zisk firmy Philips prekonal očakávania

Výrobca zdravotníckej techniky, svietidiel a spotrebnej elektroniky za druhý kvartál vykázal čistý zisk 243 mil. eur, analytici očakávali, že bude v sume 164 mil. eur.

Holandská spoločnosť Philips, vyrábajúca zdravotnícku techniku, svietidlá a spotrebnú elektroniku, vďaka úsporným opatreniam za druhý štvrťrok dosiahla zisk, ktorý prekonal očakávania. Firma v pondelok informovala, že jej zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITA) za druhý kvartál je v sume 415 mil. eur a čistý zisk v objeme 243 mil. eur. Tržby za apríl až jún boli na úrovni 5,3 mld. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters predpovedali čistý zisk 164 mil. eur a EBITA vo výške 400 mil. eur. Tržby odhadovali v objeme 5,4 mld. eur.

 

Spoločnosť predpokladá, že v druhej polovici tohto roka sa jej jadrový zisk zvýši, ale konštatovala, že napriek tomu bude rok 2014 ťažký. "Hoci sa očakáva, že rok 2014 bude celkovo náročný, predpokladáme, že EBITA skupiny bez zahrnutia nákladov na reštrukturalizáciu a akvizície a iných položiek v druhej polovici roka prekoná úroveň, na ktorej bol v rovnakom období vlaňajška," uviedla firma vo vyhlásení.

Philips je v procese transformácie z výrobcu spotrebnej elektroniky na firmu produkujúcu špičkovú zdravotnícku techniku a výrobcu svietidiel. Minulý mesiac spoločnosť ohlásila plány na oddelenie svojej divízie produkujúcej dielce pre svietidlá s cieľom sústrediť sa na dodávanie služieb a svietidiel vyššej hodnoty.

Súvisiace články

Aktuálne správy