Podielové fondy s čistými predajmi za 12,4 mil. eur

Podielové fondy evidovali v minulom týždni kladné čisté predaje v objeme 12,4 mil. eur. V medzitýždennom porovnaní je to pokles takmer o 10 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) minulý týždeň predaje za 49,2 mil. eur a spätné nákupy v sume 36,8 mil. eur.

Z ôsmich kategórií fondov bolo v uplynulom týždni v pluse sedem. Najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali zmiešané fondy v sume 5,9 mil. eur. Druhý najvyšší objem zaznamenali dlhopisové fondy, a to 5,2 mil. eur. V mínuse skončili len štruktúrované fondy, ktoré vykázali záporné čisté predaje v sume 2,6 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností dosiahla v minulom týždni najvyššie čisté predaje vo výške 7,2 mil. eur spoločnosť VÚB Asset Management. Druhý najvyšší objem vo výške 4,1 mil. eur evidovala spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi v sume 5,4 mil. eur skončil správca KBC, Global Partners, Horizon (KBC AM).

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 28. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/include_wbn/system-suborov/4861-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-28-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy