Burza potvrdila sedem titulov v báze indexu SAX

Báza slovenského akciového indexu SAX sa po júlovej pravidelnej revízii nemení, naďalej v nej zostávajú akcie siedmich spoločností.

Počet titulov v báze slovenského akciového indexu SAX sa ani po júlovej revízii nemení. Naďalej tak v ňom budú akcie siedmich spoločností. Patria medzi ne farmaceutická firma Biotika, banky OTP Banka Slovensko a VÚB banka, strojárska firma SES Tlmače, bratislavská rafinéria Slovnaft a tiež spoločnosti Tatry mountain resorts a Best Hotel Properties.

„Cieľom revízie bolo zhodnotenie vývoja obchodovania bázických zložiek v prvom polroku 2014 a určenie bázy na nasledujúce polročné obdobie,“ uvádza vo vyhlásení Burza cenných papierov v Bratislave, ktorá tak len aktualizovala počty cenných papierov v jednotlivých emisiách z bázy indexu. Vzrástol totiž počet akcií Tatry mountain resorts, Best Hotel Properties a Slovnaftu a naopak klesol počet akcií v emisii VÚB banky.

Slovenský akciový index SAX je oficiálnym akciovým indexom bratislavskej burzy. Patrí ku kapitálovo váženým indexom a porovnáva trhovú kapitalizáciu vybraného súboru akcií s trhovou kapitalizáciou toho istého súboru akcií k referenčnému dňu. Počiatočná hodnota indexu 100 bodov sa viaže k 14. septembru 1993.

Súvisiace články

Aktuálne správy