V Microsofte sa chystá najväčšie prepúšťanie za posledných päť rokov

, ČTK Foto:SITA

Americký softvérový gigant Microsoft svoje kroky v tomto smere oznámi zrejme už tento týždeň. Správu priniesla agentúra Bloomberg s odvolaním sa na informované zdroje z firmy. Rušenie miest v Microsofte bude súvisieť s integráciou mobilnej divízie fínskej Nokie, ktorej prevzatie spoločnosť dokončila tento rok na jar.

Microsoft bude rušiť miesta v divízii Nokia a v oblastiach, kde sa jeho aktivity prekrývajú s operáciami tejto divízie. Menej zamestnaných bude potrebovať aj v marketingu.

Od prevzatia hlavnej súčasti Nokie má Microsoft 127 000 zamestnancov, oveľa viac než jeho hlavní konkurenti Apple a Google. Analytici a investori očakávali, že šéf firmy Satya Nadella siahne k prepúšťaniu, ktoré by malo byť vo firme najväčším od roku 2009 a možno bude úplne najväčšie, uviedol Bloomberg. Pred piatimi rokmi Microsoft zrušil 5800 pracovných miest.

Nadella minulý týždeň rozoslal zamestnancom obežník, v ktorom sľúbil "zoštíhlenie organizácie a podnikových postupov", k očakávanému rušenie miest sa ale podľa agentúry Reuters vyjadriť odmietol. Povedal, že podrobnejšie otázky k novému finančnému roku, ktorý začína tento mesiac, preberie v rámci výsledkovej správy za posledný štvrťrok, ktorá vyjde 22. júla.

Súvisiace články

Aktuálne správy