Dopravný podnik v Prešove chce kúpiť šesť midibusov

Dopravný podnik mesta Prešov vyhlásil verejnú súťaž na dodanie šiestich nových midibusov za predpokladanú cenu 600 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Naopak, Dopravný podnik mesta Banská Bystrica zrušil tender na štyri nízkopodlažné trolejbusy za predpokladanú cenu 2,085 mil. eur bez dane pre zmenu podmienok.

Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. (DPMP) plánuje nakúpiť šesť nových midibusov v mestskom vyhotovení. Za ich dodanie počas dvoch rokov predpokladá zaplatiť 600 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ako vyplýva z podmienok verejnej súťaže, vyhlásenej vo Vestníku verejného obstarávania, nákup midibusov chce podnik financovať z vlastných prevádzkových prostriedkov.

Otváranie ponúk je plánované 11. augusta a rozhodovať bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe troch kritérií. Najväčšiu váhu pri vyhodnocovaní má cena bez dane, a to 80 %, prevádzkové náklady na spotrebu energie počas životnosti vozidiel 15 % a prevádzkové náklady na emisie 5 %. Dodávateľ midibusov má vzísť z následnej elektronickej aukcie.

Dopravný podnik mesta Banská Bystrica, a.s. (DPMBB) zrušil verejnú súťaž na dodanie štyroch nízkopodlažných trolejbusov pre mestskú hromadnú dopravu. Zdôvodnil to zmenou podmienok, za akých ju v máji vyhlásil. Predpokladaná cena za tri trojnápravové kĺbové a jeden dvojnápravový sólo trolejbus bola 2,085 mil. eur bez dane, podnik ich plánoval nakúpiť za sedem mesiacov od zadania zákazky. Spoločnosť plánuje vyhlásiť nový tender na trolejbusy, zrušenú súťaž pre ňu zabezpečovala bratislavská firma For – Euro consulting, s.r.o.

Súvisiace články

Aktuálne správy