Letecká spoločnosť Iberia by mala zrušiť takmer 1600 miest

Letecká spoločnosť International Airlines Group (IAG), ktorá kontroluje British Airways a španielske aerolínie Iberia, plánuje zrušiť v španielskej dcére takmer 1600 pracovných miest. Informovali o tom agentúra DPA a portál Sky News.
Spomínaný počet pracovných miest chce firma znížiť viacerými spôsobmi, okrem prepúšťania aj prostredníctvom dobrovoľného odchodu a predčasného odchodu do dôchodku. Redukcia počtu miest v Iberii je podľa IAG súčasťou plánu ozdravenia leteckej spoločnosti a návratu do zisku. Najnovšie prepúšťanie je ďalším po zrušení stoviek pracovných miest v minulom roku.
Za 1. kvartál vykázala IAG stratu okolo 150 miliónov eur, čo je zníženie straty zhruba o 46 % oproti rovnakému obdobiu minulého roka, keď dosiahla 278 miliónov eur. Nemalou mierou sa pod lepšie výsledky podpísala aj Iberia, ktorá dokázala vlastnú stratu zredukovať asi o polovicu. Španielska firma má však stále veľa zamestnancov. Ako uviedol šéf Iberie Luis Gallego, spoločnosť má v súčasnosti okolo 18.000 pracovníkov, čo je podľa neho viac než v konkurenčných aerolíniách.

Súvisiace články

Aktuálne správy