Zisk banky Wells Fargo za 2. štvrťrok vzrástol na 5,7 mld. USD

Americká banka Wells Fargo zaznamenala za 2. štvrťrok rast zisku a splnila očakávania ekonómov. Dopomohlo jej k tomu najmä zníženie nákladov. Informovali o tom agentúra Bloomberg a portál RTTNews.
Najväčší poskytovateľ hypoték v USA oznámil, že za 2. štvrťrok tohto roka dosiahol zisk 5,7 miliardy USD (4,19 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 1,01 USD. Banka tak dosiahla úroveň, s ktorou počítali analytici. Pre porovnanie, v rovnakom období minulého roka zaznamenala banka zisk na úrovni 5,5 miliardy USD (0,98 USD/akcia).
Celkové tržby mierne klesli, z 21,38 miliardy USD na 21,07 miliardy USD. Napriek tomu je výsledok pozitívny, keďže analytici predpokladali tržby na úrovni 20,82 miliardy USD.
Wells Fargo je prvou z veľkých amerických bánk, ktorá zverejnila výsledky za 2. kvartál. JPMorgan Chase by mala svoje výsledky oznámiť 15. júla, pričom sa očakáva, že najväčšia americká banka z pohľadu aktív dosiahla za toto obdobie zisk 5,1 miliardy USD. To znamená medziročný pokles takmer o pätinu.
Pokles zisku sa predpokladá aj pri ďalšej veľkobanke Bank of America. Jej zisk za 2. štvrťrok podľa očakávaní klesol o 15 % na 3,02 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy