Klienti skrachovanej cestovky prídu z Bulharska vo štvrtok

Niektorí z klientov cestovnej kancelárie Darne zostali v Bulharsku až do skončenia zaplatenej dovolenky

vyšlo aj v REG

POPRAD 9. júla (SITA) – Vo štvrtok by mal do Popradu prísť autobus s klientmi popradskej cestovnej kancelárie Darne, ktorá v pondelok ohlásila úpadok. „Z Bulharska odchádzajú dnes o 13:00, presný čas návratu nevieme povedať,“ uviedol pre SITA hovorca Allianz – Slovenskej poisťovne Artur Šturmankin, kde bola cestovná kancelária poistená proti úpadku. V čase oznámenia úpadku cestovnej kancelárie sa v Bulharsku nachádzalo 55 jej klientov. Podľa Šturmankina však nie všetci klienti využili možnosť prepravy na Slovensko, ktorý zabezpečovala poisťovňa. „Niektorí sa rozhodli odísť na vlastné náklady. V Bulharsku ostane päť klientov cestovnej kancelárie, ktorí mali zaplatený pobyt až do 13. júla,“ uviedol Šturmankin. Aj o týchto klientov sa postará poisťovňa a zabezpečí im dopravu na Slovensko.

Priestory cestovnej kancelárie Darne v Poprade na Námestí sv. Egídia sú momentálne zatvorené. Na dverách sú len dva oznamy, v jednom kancelária informuje o tom, že sa dostala do úpadku a ďalej nie je schopná vykonávať svoju činnosť. Klientov tiež oboznamuje, ako majú postupovať v prípade, že už majú zakúpený zájazd. S požiadavkou sa majú klienti obrátiť na Allianz – Slovenskú poisťovňu.

Druhým oznamom pre klientov cestovnej kancelárie je certifikát Allianz – Slovenskej poisťovne, že kancelária má uzatvorené poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie. Viac sa klienti cestovnej kancelárie nedozvedia ani z jej internetovej stránky. Je tu len oznam o tom, že cestovná kancelária sa dostala do úpadku a ďalej nie je schopná vykonávať svoju činnosť.

Darne cestovná kancelária, s.r.o. Poprad mala s Allianz – Slovenskou poisťovňou uzatvorenú zmluvu proti úpadku na sumu 82 tis. eur. Ak si budú chcieť klienti cestovnej kancelárie uplatňovať náhradu škody, mali by tak urobiť najneskôr do šiestich mesiacov, dokedy musia predložiť poisťovni hlásenie o poistnej udalosti, zmluvu o obstaraní zájazdu ako aj doklad o zaplatení.

Podľa informácií z obchodného registra zverejneného na internete Darne cestovná kancelária, s.r.o. Poprad vznikla v roku 2001. Jej spoločníkmi a konateľmi boli Mária Demečková a Rudolf Demečko zo Spišskej Novej Vsi. Okrem toho figuruje v obchodnom registri aj spoločnosť Darne Poprad, s.r.o., ktorá funguje už od roku 1993. Predmetom činnosti tejto spoločnosti sú tiež služby cestovnej kancelárie. Jedinou spoločníčkou v tejto firme je Mária Demečková z Popradu. Darne cestovná kancelária, s.r.o. Poprad a Rudolf Demečko zo Spišskej Novej Vsi sú tiež spoločníkmi firmy Darne travel, s.r.o. Poprad, ktorá má v predmete činnosti aj prevádzkovanie cestovnej agentúry. Táto spoločnosť vznikla v roku 2005.

Súvisiace články

Aktuálne správy