Medzinárodná investičná banka otvorí v SR kanceláriu v januári 2015

Medzinárodná investičná banka (IIB – International Investment Bank) plánuje otvoriť svoju prvú zahraničnú kanceláriu na Slovensku, a to v Bratislave na prelome tohto a budúceho roka, pravdepodobne v januári 2015. Uviedol to dnes na stretnutí s novinármi viceprezident banky Denis Ivanov.
Pripomenul zároveň, že IIB sa na Slovensku napríklad podieľa prostredníctvom Vnesheconombank na syndikovanom financovaní dostavby tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach. Zaujímavým projektom je podľa neho z hľadiska financovania aj známa slovenská spoločnosť Tatravagónka, ktorá rozvíja spoluprácu s ruskými partnermi.
Medzinárodná investičná banka so sídlom v Moskve bola založená v roku 1970. Poskytuje kreditné linky finančným inštitúciám členských štátov. Členskými štátmi banky sú Rusko s 58,24-% podielom, Česká republika s 11,79 %, Bulharsko s 11,58 %, Slovensko s 8,34 %, Rumunsko s 7,16 %, Kuba s 2,08 %, Mongolsko s 0,41 % a Vietnam s 0,40-% podielom. Suma bankou poskytnutých úverov presahuje viac ako 7 miliárd eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy