Poistenie GAP pre firemné vozidlá: Nestrácajte čas ani peniaze

, PR článok

Ak podnikáte a k práci potrebujete osobné či nákladné vozidlo, alebo dokonca celú flotilu vozidiel, je ich poistenie kľúčové. Nejedná sa pritom iba o povinné či havarijné poistenie, svoju investíciu do vozového parku by si mala každá firma ustrážiť aj z pohľadu hodnoty jednotlivých vozidiel.

Či už kupujete pre firemné potreby nové, alebo jazdené vozidlá, oplatí sa vsadiť na poistenie GAP, ktoré kryje stratu hodnoty vozidla v priebehu jeho používania. Počty sú jednoduché najmä pri nových vozidlách – od chvíle, kedy vozidlo kúpite, jeho cena začína klesať. Už po roku klesne cena vozidla až o tridsať percent a v priebehu troch rokov môže klesnúť aj na menej ako polovicu pôvodnej obstarávacej ceny. Pri niektorých vozidlách je pokles ceny rýchlejší, u iných pomalší.

Nemusíte nad tým krútiť hlavou, môžete sa proti tomu poistiť. Renomovaná spoločnosť QBE ponúka poistenie GAP, ktoré kryje rozdiel medzi obstarávacou cenou a aktuálnou trhovou hodnotou vozidla v prípade totálnej škody, živelnej pohromy alebo krádeže. Vďaka tomu si budete môcť kúpiť nové vozidlo rovnakej značky alebo typu bez toho, aby ste museli doplácať z firemnej kasy.

Poistenie GAP je možné dojednať ako EuroGAP, TruckGAP a LeaseGAP. Každý z produktov má špecifické zameranie. EuroGAP je navrhnutý, aby maximálne chránil investíciu do vozidla v prvých rokoch od jeho kúpy, kedy cena klesá najrýchlejšie. Poistiť je pritom možné nové aj jazdené vozidlá. TruckGAP chráni vozový park zložený z nákladných vozidiel či autobusov až po dobu piatich rokov.

LeaseGAP je dôležitý predovšetkým pre tých, ktorí majú vozidlo na operatívny leasing. V prípade straty vozidla pri totálnej škode či krádeži totiž býva veľký rozdiel medzi náhradouz poisťovne a zostatkom finančného záväzku voči leasingovej spoločnosti. Bez poistenia LeaseGAP sa tak môže stať, že klient príde nie len o vozidlo, ale ešte na viac musí doplácať.

GAP tak chráni pred stratou financií či prípadným dlhom a zároveň umožňuje rýchlo kúpiť nové vozidlo na firemné účely. A práve čas, rovnako ako financie, je pre podnikanie kľúčový. Nestrácajte ani jedno.  

Súvisiace články

Aktuálne správy