Prírastok zdrojov v podielových fondoch pokračuje

Podľa údajov Slovenskej asociácie správcovských spoločností dosiahli fondy spravované jej členmi v 24. týždni kladné čisté predaje vyše 19,6 mil. eur.

Prírastok zdrojov v otvorených podielových fondoch sa nezastavil ani v uplynulom týždni. Podľa údajov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) totiž do fondov spravovaných jej členmi v 24. týždni pribudlo vyše 19,6 mil. eur. Celkovo pritom predali správcovské spoločnosti podiely vo fondoch za 52,7 mil. eur, kým spätný nákup v sledovanom období predstavoval 33,1 mil. eur. Týždeň predtým predstavovali kladné čisté predaje viac ako 28 mil. eur.

Najviac peňazí v uplynulom týždni pribudlo v zmiešaných fondoch, kde predané podiely prevýšili tie spätne nakúpené o vyše 14,4 mil. eur. Nasledovali dlhopisové fondy, kde kladné čisté predaje predstavovali 8,8 mil. eur. V pluse vyše jedného milióna eur boli v uplynulom týždni aj realitné fondy a fondy alternatívnych investícií. Naopak, najväčší úbytok zdrojov evidovali akciové fondy, ktoré boli v mínuse takmer 5,5 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností sa opäť najviac darilo v kladných čistých predajoch podielov VÚB Asset Managementu, ktorý bol tentokrát v pluse vyše 8 mil. eur. Podobne ako pred týždňom nasledoval Asset Management Slovenskej sporiteľne s čistými predajmi na úrovni 4,9 mil. eur. Z jednotlivých fondov najviac peňazí pribudlo vo fonde TAM – MarketNeutral Fund, a to takmer 5,2 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 24. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/include_wbn/system-suborov/4761-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-24-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy