Svetovým podnikateľom roka 2014 sa stal indický bankár Uday Kotak

Svetovým podnikateľom roka 2014 sa stal indický bankár Uday Kotak z Kotak Mahindra Bank. Informovala dnes o tom spoločnosť Ernst & Young (EY), ktorá je usporiadateľom súťaže.

Svetovým podnikateľom roka 2014 sa stal indický bankár Uday Kotak z Kotak Mahindra Bank. Informovala dnes o tom spoločnosť Ernst & Young (EY), ktorá je usporiadateľom súťaže. Víťaz uspel medzi 60 finalistami, ktorí pochádzali z 51 krajín z celého sveta.
V roku 1985 Uday Kotak založil spoločnosť Kotak Capital Management Finance. V roku 2003 sa spoločnosť stala v indickej korporátnej histórii prvým nebankovým finančným subjektom, ktorý získal bankovú licenciu. Malá spoločnosť s počiatočným kapitálom menej než 250.000 USD sa rozrástla na medzinárodnú skupinu s príjmami 2,8 miliardy USD ročne (2,05 miliardy eur). Súčasná Kotak Mahindra Bank má sídlo v Bombaji, 605 plnohodnotných pobočiek na 354 miestach po celej Indii a medzinárodné zastúpenia v Londýne, New Yorku, Dubaji, Abú Zabí, Mauríciu a Singapure. Považuje sa za jednu z najvýznamnejších finančných skupín v Indii.
Slovenskú republiku na tohtoročnom finále súťaže reprezentoval Vladimír Šrámek, zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Decodom. „Sme hrdí na to, že aj tak malá krajina, akou Slovensko je, má svojho silného reprezentanta medzi svetovou podnikateľskou špičkou,“ uviedol v správe pre médiá partner EY na oddelení auditu Matej Bošňák.
Šrámek priblížil, že podujatie mu prinieslo novú inšpiráciu do jeho podnikania. „Mal som možnosť osobne spoznať a rozprávať sa s víťazmi jednotlivých krajín z celého sveta. Všetci boli silné osobnosti so silným podnikateľským príbehom,“ vyjadril sa Šrámek.
Súťaž Svetový podnikateľ roka je prestížnym ocenením podnikateľov na svete. Jeho cieľom je podporiť činnosť majiteľov firiem s veľkým potenciálom.

Súvisiace články

Aktuálne správy