ING Group uvedie na burzu dcéru NN Group

K predaju finančnej spoločnosti NN Group sa holandská banková skupina zaviazala v rámci reštrukturalizačného plánu, na ktorom sa dohodla s Európskou komisiou

Holandská banková skupina ING Group (ING) vo štvrtok potvrdila zámer uskutočniť primárny úpis akcií (IPO) a uviesť na burzu Euronext Amsterdam spoločnosť NN Group. Podľa tlačovej správy ING Group predá menšiu časť svojich akcií v NN Group inštitucionálnym a drobným investorom v Holandsku a kvalifikovaným inštitucionálnym investorom po celom svete.

NN Group je podľa údajov ING medzinárodná finančná spoločnosť, ktorá ponúka produkty dôchodkového sporenia, životného a neživotného poistenia a správu investícií klientom v Európe a Japonsku. Na holandskom trhu skupina poskytuje služby v oblasti bankovníctva. NN Group je v súčasnosti plne vo vlastníctve ING Group.

ING už v rámci zverejnenia výsledkov za prvý štvrťrok oznámila, že akcie NN Group predá v rámci sekundárnej ponuky. To znamená, že investori budú kupovať existujúce akcie NN Group od ING Group, ktorá nevydá nové akcie. Výnos z predaja získa ING Group. V rámci reštrukturalizačného plánu, na ktorom sa dohodla ING Group s Európskou komisiou, musí holandská skupina do decembra 2015 znížiť svoj podiel v NN Group pod 50 % a zvyšnú časť akcií predať do 31. decembra 2016.

Súvisiace články

Aktuálne správy