Poisťovňa Wüstenrot s kvartálnym poistným 15,85 mil. eur

V medziročnom porovnaní je to nárast takmer o 4 %

Poisťovňa Wüstenrot evidovala v prvom kvartáli predpísané poistné vo výške 15,85 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o takmer 4 %. Dlhodobo sa na úspešnom vývoji v tomto ukazovateli podieľajú podľa vyjadrení spoločnosti produkty životného poistenia. Predpísané poistné v životnom poistení medziročne vzrástlo o 4,4 %. V neživotnom poistení narástlo o 3,3 %.

Nižšia škodovosť v neživotnom poistení za prvé tri mesiace tohto roka a zefektívňovanie procesov v uplynulom období mali podľa vyjadrení firmy priaznivý vplyv na výsledok hospodárenia, ktorý bol medziročne podstatne vyšší. Kým v prvých troch mesiacoch minulého roka zisk predstavoval sumu 333 tis. eur, tak v prvom kvartáli tohto roka to bolo 1,2 mil. eur. Technické rezervy medziročne stúpli o 7,8 % na 111, 4 mil. eur.

Wüstenrot poisťovňa pôsobí na Slovensku od roku 1998, najskôr ako Wüstenrot životná poisťovňa. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy