Zisk spoločnosti Intesa Sanpaolo prekonal očakávania

Čistý zisk najväčšej retailovej banky v Taliansku dosiahol v prvom kvartáli 503 mil. eur. Analytici agentúry Reuters prognózovali zisk na úrovni 323 mil. eur.

Čistý zisk najväčšej retailovej banky v Taliansku dosiahol v prvom kvartáli 503 mil. eur. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, prognózovali zisk na úrovni 323 mil. eur. K posilneniu pomohli banke vyššie prevádzkové výnosy a rast základného kapitálu. Uviedla to spoločnosť Intesa Sanpaolo. Dodala, že ide o najväčší čistý zisk za posledné dva roky.

Rezervy banky Intesa na straty z úverov zostali v prvom kvartáli na úrovni 1,1 mld. eur. V rovnakom období minulého roka tvorili tieto rezervy 1,16 mld. eur. Banka ďalej informovala, že jej ukazovateľ kapitálovej primeranosti Tier 1, ktorý je meradlom finančnej sily, sa v prvom štvrťroku zlepšil na 12,6 % z úrovne 12,3 % na konci minulého roka. Minimálna hranica, ktorú stanovili európske regulačné úrady, je 8 %.

Členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete, je slovenská VÚB banka. VÚB bola do obchodného registra zapísaná v roku 1992. Poskytuje retailové a komerčné bankové služby. Má aj jednu pobočku v Českej republike. Skupina VÚB pozostáva z banky a je 100-percentným vlastníkom dcérskych spoločností, ako Consumer Finance Holding, VÚB Asset Management, VÚB Factoring, VÚB Leasing a Recovery. Skupina z konsolidovaného hľadiska taktiež zahŕňa i VÚB Generali DSS s 50-percentným podielom.

Súvisiace články

Aktuálne správy