Zisk Generali vzrástol takmer o desať percent

Tretia najväčšia poisťovňa v Európe eviduje v prvom kvartáli rast čistého zisku o 9,4 % na 660 mil. eur.

Spoločnosť Generali eviduje v prvom kvartáli rast čistého zisku o 9,4 % na 660 mil. eur. K posilneniu pomohli oživenie v segmente životného poistenia v Taliansku, silné výkony v neživotnom poistení a zlepšenie situácie na finančných trhoch. Ukazovateľ solventnosti tretej najväčšej poisťovne v Európe bol na konci apríla na úrovni takmer 160 %, pričom práve táto úroveň je cieľovou hodnotou, ktorú si spoločnosť stanovila vo svojom trojročnom pláne už minulý rok.

Finančný riaditeľ spoločnosti Alberto Minali v stredu uviedol, že skupina Generali rokuje s brazílskou spoločnosťou BTG Pactual o predaji svojej švajčiarskej privátnej banky BSI. Už v minulom roku informovala Generali o tom, že za tento predaj by chcela získať 2 mld. eur.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku Generali PPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Súvisiace články

Aktuálne správy